loading
Blog Recent Post
 1. PULSAR EXPLORER Lamps May 5, 2015
  Едно изделие със качествата на истински шампион, к...
  Post by admin
 2. Speleologia urbani* May 5, 2015
  Някак си е странно да се поддаваме на атавистичния...
  Post by A. Rakov
 3. Homo Troglodites May 5, 2015
  Уводна бележка: В „Speleologia urbani” вече раз...
  Post by Атанас Раков
Blog Tag Cloud
No tags available
Blog Recent Comment
There are no comments.

Blog

Subscribe
Display: List / Grid
Show:
Sort By:
Homo Troglodites
Homo Troglodites
Tuesday, May 5, 2015

Уводна бележка: В „Speleologia urbani” вече разглеждах въпроса за градската спелеология. В този „материал“ ще разгледам съвременните пещерни хора. Не спелеолозите, не пещерняците, а тези, които наистина живеят в пещери. Като цяло статията ще е с информативен характер и няма да казва нищо ново и неизвестно.

PULSAR EXPLORER Lamps
PULSAR EXPLORER Lamps
Saturday, Aug 8, 2020

Едно изделие със качествата на истински шампион, казава се Пулсар. Осветлението е предназначено за пещерняци, леководолази и съвсем спокойно може да се ползва по време на опреции за издирване и спасяване, но най-хубавото е че е създаден и се произвежда от Българи.

Speleologia urbani*
Speleologia urbani*
Saturday, Aug 8, 2020

Някак си е странно да се поддаваме на атавистичния си страх от тъмното, когато говорим за пещери, като се има предвид, че предците ни са обитавали доста дълго време пещерите. На много места по света хората все още живеят в пещери, така както са го правили от векове. Дори в България има пещера обитавана от най-дълбока древност до наши дни – Деветашката. Пещерите също са били култови обекти пак от най-дълбока древност – като се започне с ритуалните „убийства“ на животни/по-точно на техните статует